Joomla TemplatesWeb HostingFree Joomla Templates
Home Date geografice

cj eguv

Raportul de Mediu
PUG Comuna Hoceni - parti scrise

PUG Comuna Hoceni - parti desenate

HOCENI – comună, având o suprafațăde 9380 ha, este formată din satele Hoceni, Barboși, Deleni, Oțeleni, Șișcani, Tomșa și cătunul Rediu. Comuna este situată în partea central-estică a județului Vaslui. Reședința comunei, satul Hoceni, se află la 49 km. depărtare de municipiul Vaslui prin satul Șișcani.
    La nord se învecinează cu comuna Crețești, la nord-est și est cu comuna Dimitrie Cantemir, la sud-sud-vest cu comuna Vutcani și la vest cu comuna Oltenești. Situată în partea central-estică a județului Vaslui, comuna Hoceni este așezată la vest de lunca Prutului, în zona dealurilor hușene şi murgene.

Comuna Hoceni aparține zonei de dezvoltare rurală numită opt Elan, subzona 8b Elan Vest, se încadrează în rândul comunelor foarte mari, cu potențial economic ridicat. Este o comună cu populație medie, în descreștere puternică, cu grad foarte ridicat de îmbătrânire, cu grad redus de întinerire și cu resurse mari de forță de muncă activă. Comuna are o infrastructură rutieră dezvoltată, puțin modernizată, un profil economic agro-silvo-pastoral, cu disponibilități pentru diversificarea activităților economice neagricole.
    Comuna Hoceni se caracterizează printr-o economie de tip agro-silvo-pastoral, cu grad mediu de dezvoltare și cu semnificație ridicată în economia zonei.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează