h 13

Despre noi

Infiintat in anul 1862, printr-un Ordin-Telegrama, Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” este unitate sanitara de utilitate publica, cu personalitate juridica si face parte din reteaua sanitara aflata in subordinea Ministerului Sanatatii.
Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” este situat in municipiul Husi, str. 1 Decembrie, nr. 40, judetul Vaslui.
Prima initiativa de infiintare a spitalului este legata de vizita domnitorului Grigore Ghica la Husi, in data de 4 august 1851, asa cum este consemnat in lucrarea “Chronica Husilor si a Episcopiei cu asemenea numire”, scrisa de episcopul Melchisedek.
Domnilor membrii ai municipalitatii Husi. Cu ocazia unificarei serviciului sanitar, Marirea sa Domnitorul a intarit infiintarea unui Spital de 15 paturi de bolnavi in acel oras. Davila”. Acesta este ordinul telegrama transmis la 27 august 1862 prin care s-a pus in aplicare propunerea lui Davila.
Spitalul Municipal Husi se organizeaza si functioneaza pe criteriul teritorial ca un spital local municipal, in functie de specificul patologiei ca un spital general, iar in raport cu regimul proprietatii este organizat si functioneaza ca o institutie publica.
Spitalul Municipal cu 250 de paturi Husi functioneaza din 2009 in noua cladire iar sectiile Boli Infectioase si Psihiatrie functioneaza in doua corpuri pavilionare, renovate, reparate si modernizate in anul 2011, respectiv 2012.
Deserveste prin activitatea medico-sanitara desfasurata circa 70.701 locuitori, din care 24.997 locuitori din Municipiul Husi si 45.704 locuitori ai comunelor arondate, punand la dispozitie un numar de aproximativ 4 paturi la 1.000 de locuitori, conform datelor recensamantului populatiei din 2011.

Astfel, prin Ordinul Ministerului Sanatatii. nr. 840/02.06.2010 Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” are un numar de 285 de paturi, repartizate dupa urmatoarea structura.

 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support