h 13

GHIDUL VIZITATORILOR

PROGRAM DE VIZITARE: ZILNIC ORELE 13.00-20.00

REGULI GENERALE DE IGIENĂ

- Numărul maxim de vizitatori admişi la un pacient este maximum 3 persoane.
- Se interzice vizitarea pacienţilor de către persoanele care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase (în special viroză respiratorie, boală diareică acută, boală eruptivă, etc.).
- La intrarea în secţie vizitatorii vor avea echipament de protecţie asigurat de spital: halat sau pelerină, iar în secţia de terapie intensivă şi botoşei si mască.
- Se vor folosi circuitele şi căile de acces semnalizate pentru vizitatori.
- Vizitatorii nu vor determina pacienţii să iasă din incinta spitalului în ţinuta de spital.
- Vizitatorii nu au voie
să se aşeze pe patul pacientului sau să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, echipamente sau aparatura medicala;
- Se vor respecta indicaţiile medicului curant cu privire la alimentele permise, în funcţie de specificul afecţiunii şi al procedurilor de diagnostic sau tratament aplicate.
- Nu se vor aduce în spital alimente perisabile .
- Nu se vor aduce flori pacienţilor internaţi deoarece în saloane nu se admit ghivece cu flori, vase cu flori tăiate .
- Este interzis accesul vizitatorilor în spital în zonele cu risc: ATI, bloc operator, bloc nasteri, sectie nou-născuti, sterilizare centralizată, laboratoare, depozite de deseuri medicale periculoase, statie de oxigen, precum si în orice altă zonă stabilită de managerul spitalului.
- Dacă managerul spitalului stabileste o perioadă de carantină, conform dispozitiilor autoritătii de sănătate publică judetene, în această perioadă se limitează sau se interzice, după caz, accesul vizitatorilor în spital.

 
Find the Best Web Hosting which offers reliable service and top quality support